Tussen mens en paard

Frederieke, coach bij EquiNama:
Er is niets waar ik meer gepassioneerd over kan vertellen dan over het werken met mensen met behulp van paarden. De enorme inzet, sensitiviteit en subtiliteit, en soms ook de confronterende spiegel dat een paard ons voorhoudt, maakt iedere keer weer indruk op me. Bijzonder hoe het paard als non verbale coach duidelijke taal spreekt, waardevrij. Het effect van het werken met paarden aan persoonlijke thema's is iets wat ik een ieder gun te mogen ervaren.

De rol van de coach

Als coach begeleid ik het werken met de paarden tijdens de coachsessie. Ik help je de non-verbale communicatie van het paard te koppelen aan je uitdagingen of het leerdoel waarvoor je bent gekomen. Ik vertrouw erop dat alle kennis en informatie die nodig zijn in de fase van de ontwikkeling waarin jij je bevindt, aanwezig zijn en naar boven gehaald kunnen worden met behulp van de paarden.

Jij bent als deelnemer ‘in charge’ over je eigen ontwikkelingsproces en het tempo waarop het proces gaat. Dit is heel belangrijk, want het gevoel van veiligheid zowel fysiek als emotioneel is nodig om stappen in je ontwikkeling te kunnen zetten.

Vaak leidt het werken met paarden tot één of meerdere persoonlijke inzichten. Om deze inzichten goed te doorgronden, - welke overtuigingen spelen er een rol? Of welk (denk-) patroon ligt aan het inzicht ten grondslag? -, werken we in de vervolgsessies aan het ontwikkelen van nieuwe denkwijzen of gedrag. En hoe dit te verankeren, zodat de coachsessie een blijvend resultaat oplevert.

Ik heb mijn opleiding gevolgd bij het EOCP. Naast deze opleiding heb ik me in natural horsemanship verdiept en workshops gevolgd van Margrit Coates, vooraanstaande Britse healer van dieren. Tevens werk ik als regressie-en reïncarnatie therapeut in mijn Praktijk voor Regressie- en reïncarnatie therapie Friesland. De combinatie van dit vak in het werken met paarden ( met name in de opstellingen) is uniek en zeer effectief. Meer informatie is te vinden op www.frederieke.frl

View the embedded image gallery online at:
http://equinama.nl/tussen-mens-en-paard.html#sigProIdb7fe33982c