Combineren

Een coachsessie met paarden kan heel goed, in overleg, gecombineerd worden met reeds lopende trainingen, ontwikkel- of opleidingstrajecten.

Coachen met jouw eigen paard(en) Iedere paardeneigenaar herkent wel de momenten waarop de communicatie met je eigen paard(en) niet altijd loopt zoals je zou willen. Eén of meerdere coachsessie met jouw eigen paard(en) kan veel verheldering geven en kan een enorme boost geven aan de onderlinge band tussen jou en jouw paard. Dieren zijn geneigd emoties, blokkades en trauma's voor hun eigenaar te dragen, van hen over te nemen, te spiegelen. Zeker wanneer de band met het dier intens is. Menig paardeneigenaar vertelt in zo'n geval dat het dier op een bijzondere wijze in zijn of haar leven is gekomen. Sessies waarin we samen contact maken met het paard wordt vaak duidelijk welke rol het paard in het leven van zijn eigenaar speelt en wat het hem of haar probeert te vertellen. Diepliggende blokkades bij het paard en de eigenaar kunnen naar boven komen, verheldering brengen en helen.

Individuele sessies duren ongeveer 1,5 uur. In 4 tot 5 sessies kan veel bereikt worden. Er is tijd nodig om de opgedane ervaringen in te laten bedden. Tussen iedere sessie zit, in overleg, steeds een aantal dagen tot enkele weken. Iedereen heeft een ander tempo van ontwikkelen en het is belangrijk je eigen tempo aan te houden.

Teamcoaching is mogelijk met een maximum van acht personen. Dit kan zowel een eenmalige sessie zijn als een traject met meerdere sessies. Het coachen met paarden kan ook goed als onderdeel van een andere teamtraining ingepast worden.