Coachen met paarden

Coachen met paarden is een manier om op onderzoek te gaan naar de mogelijkheden en uitdagingen in je persoonlijke leven, je relaties of je werk. Om de thema's die zich voordoen in je leven nader te onderzoeken. Het geeft je inzicht, herstelt de balans in jezelf en ondersteunt het veranderingsproces dat je op gang wilt brengen. In het contact met paarden kom je snel tot de kern, want paarden zien je zoals je bent en reageren op je zonder te oordelen.

Het paard als non-verbale coach

Waarom zetten we paarden in bij coachtrajecten? Een paard is een sociaal dier en heeft de kudde nodig om te overleven. En hoewel westerse paarden aangepast zijn aan het leven bij de mens, reageren ze nog altijd vanuit hun eeuwenoude instincten. Paarden zijn vluchtdieren en zijn afhankelijk van hun uitstekende vermogen hun omgeving te ‘lezen’. Gevoelig als ze zijn signaleren ze de kleinste spiertrilling, jouw ademhaling, hartritme en zelfs jouw bloeddruk, dichtbij en op afstand.

Contact leggen met een paard is een prachtige manier om in contact te komen met jouw eigen kwaliteiten en valkuilen. En bovenal helpt het je meer te handelen vanuit je gevoel. Hoe werkt dat dan? Paarden reageren op signalen die we zowel bewust als onbewust uitstralen. Dit doen ze met heel subtiel gedrag, of soms juist met een onmiskenbare duidelijkheid. En altijd zonder oordeel. Ze tonen wat ze waarnemen, ze spiegelen. Door hun gedrag, hun lichaamstaal te observeren en te benoemen, krijg je informatie over jouw eigen gedrag, gedachten, overtuigingen en uitdagingen.

View the embedded image gallery online at:
http://equinama.nl/coachen-met-paarden.html#sigProId92e2a30caf